Traprenovatie voor een veilige, duurzame trap

Een verouderde trap ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar kan ook onveilig zijn. Betekent dit dat het tijd is voor een nieuwe trap, met alle kosten en overlast die hierbij horen? Gelukkig niet! Een trap moet om de zoveel tijd worden vernieuwd, maar dit betekent niet dat deze geheel moet worden vervangen! Portas Bosveld uit Arnhem en Apeldoorn renoveert uw trap, zodat deze bijna niet meer herkenbaar is. Lees hier hoe we dit doen en wat de voordelen van een traprenovatie zijn!

Zo voeren wij uw traprenovatie uit
Tijdens de traprenovatie bekleden wij uw trap, van welk materiaal deze ook is, met nette, op maat gemaakte treden. Deze treden worden met behulp van aluminium stabilisatieprofielen op uw oude treden gemonteerd. Uw trap blijft tijdens het gehele montageproces gewoon beloopbaar en is meestal in 1 of 2 dagen klaar. Voor de nieuwe treden kunt u kiezen uit HPL- laminaat en vinyl. Extra opties zijn om ook de trapbomen te laten bekleden en zelfs om ledverlichting te laten inbouwen.

Samengevat renoveren wij uw trap in de volgende stappen:

 1. De oude bekleding wordt van uw traptreden verwijderd, de lijmresten mogen blijven zitten
 2. De stabilisatieprofielen worden op uw oude traptreden gemonteerd
 3. De nieuwe treden worden op maat gemaakt uit het door u gekozen materiaal
 4. De nieuwe treden en stootborden worden bevestigd
 5. Met gewichten worden de treden verzwaard om deze goed vast te zetten
 6. De nieuwe treden worden afgekit, zodat er geen vocht onder terecht kan komen

Waarom uw trap renoveren en niet vervangen?
Het laten renoveren van uw trap heeft diverse voordelen ten opzichte van het geheel vervangen van uw trap:

 • Stoot- en slijtvast. De treden van Portas zorgen ervoor dat uw trap weer jarenlang meegaat!
 • Duurzame oplossing. Bij het vervangen van een trap, wordt de oude trap als afval afgevoerd en zijn er veel natuurlijke grondstoffen nodig om de nieuwe trap te bouwen. Een traprenovatie ontziet dus het milieu. Bovendien heeft u geen bijkomende kosten, als een stukadoor of schilder.
 • Antislipranden voor de veiligheid. Traditionele houten traptreden slijten na jaren van gebruik, waardoor de rand afgerond wordt en glad kan worden. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en is niet altijd makkelijk op te lossen met een bekleding van tapijt. De traptreden van Portas zijn daarom voorzien van zeer duurzame antislipranden. Zo kunt u uw trap weer jarenlang veilig gebruiken.
 • Uw muren, vloer en behang worden niet beschadigd. Omdat de constructie van uw trap blijft bestaan en vrijwel niet aangepast wordt, kunt u erop vertrouwen dat uw vloer en muren intact blijven. U zit dus niet met bijkomende kosten om de muren na de werkzaamheden opnieuw te schilderen of behangen!
 • Voordelig. Er zijn minder materialen nodig bij een traprenovatie dan bij een compleet nieuwe trap, en de werkzaamheden zijn binnen een of 2 dagen voltooid.

Meer weten over traprenovaties?
Portas Bosveld uit Arnhem of Apeldoorn komt graag bij u langs om u gratis te adviseren over de mogelijkheden. Neem direct contact op!

0
Feed