Vernieuw je keuken, zonder deze te moeten slopen

Als je keuken wel aan een ‘nieuwe look’ toe is, maar de kastjes en apparatuur nog prima voldoen, denk dan eens aan een gedeeltelijke vernieuwing. Hierbij worden alleen het aanrechtblad en de spoelbakken vervangen, met een heel nieuwe uitstraling als resultaat. Het aanrechtblad kan in de loop der jaren sporen van slijtage vertonen. Die ene keer dat er een te hete pan op werd gezet, of je vergat om een snijplank te gebruiken. Mesgroeven en slijtage zijn niet alleen lelijk, maar ook onhygiënisch omdat bacteriën zich er gemakkelijk nestelen en moeilijk te verwijderen zijn.

De spoelbak

Ook een spoelbak zal door dagelijks gebruik slijtage laten zien. Naast kalkaanslag en vetresten, zorgen schoonmaakmiddelen en sponsjes voor krassen, wederom een broedplaats voor bacteriën.Door het aanrechtblad en de spoelbak(ken) te vervangen, ben je in een ogenblik van deze problemen af en oogt de keuken weer als nieuw.

Kunststof of composietsteen

Bij Portas Bosveld vernieuwen we je keuken in slechts één dag. Hierbij kun je kiezen voor een aanrechtblad van kunststof op basis van watervast multiplex of Greengridz. Greengridz is een nieuw, duurzaam, watervast materiaal voor keukenbladen. Het is FSC®-gecertificeerd en laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex. Toch beschikt dit innovatieve materiaal over dezelfde eigenschappen als multiplex en kan het met alle kleuren TopLaminate en DecorTop afgewerkt worden. Greengridz laat zien dat gebruiksgemak en design uitermate goed hand in hand kunnen gaan met een milieuvriendelijk karakter. En ook niet onbelangrijk: je betaalt voor Greengridz niet eens meer dan voor een keukenblad gemaakt van multiplex!

Een andere optie die Portas Bosveld aanbiedt is een aanrechtblad van composietsteen. Deze kunststof is door de textuur van hout- of steen nerf niet van echt te onderscheiden, maar kent meerdere voordelen. Zo is composietsteen onderhoudsvriendelijk, en door de samenstelling van het materiaal krijgen bacteriën geen kans om zich te vermenigvuldigen in naden en kieren van het oppervlak.

Het is aan te raden om bij het vervangen van het aanrechtblad, ook de spoelbakken te vernieuwen. Bij Portas Bosveld leveren we spoelbakken van hoogwaardig roestvrij staal. En ook voor wie niet van de typische kleur van RVS houdt hebben we iets moois te bieden. De RVS spoelbakken zijn namelijk ook leverbaar in onder andere goud-, zwart of bronskleurig. Met al deze optie heeft jouw keuken in één dag een geheel nieuwe uitstraling en is bestendig voor de komende jaren!

Wil je meer weten over het gedeeltelijk vernieuwen van je keuken zonder sloopwerkzaamheden? Neem dan contact op met Portas Bosveld. We helpen je graag verder.

0
Feed