Voorkom schimmel en weerplekken met een spanplafond

Tijdens het douchen kan je oog vallen op schimmel- of weerplekken op het plafond. Dit is niet alleen onprettig om te zien, maar ook nog eens ongezond. De badkamer is, als de vochtigste ruimte in het huis, helaas een goede broedplaats voor schimmels. De waterdamp die ontstaat tijdens het douchen of baden zet zich af tegen het plafond en de muren. Doordat het gaat condenseren ontstaat er schimmel, en dat is wat je ziet als vlekken op het plafond. De condensatie vindt plaats als er onvoldoende ventilatie aanwezig is waardoor het vocht niet op natuurlijke wijze kan verdampen.

Schoonmaken helpt niet

Een plafond is gemaakt van poreus materiaal, wat betekent dat er iedere keer wat water in wordt opgenomen. Schimmels gedijen erg goed op dit oppervlak en kunnen zich dan snel vermenigvuldigen. Schimmelvorming in de badkamer kan schadelijk zijn voor de gezondheid, het hecht zich onder andere op de luchtwegen en kan zorgen voor verkoudheid, hoesten en irritatie. Het verwijderen van schimmels is de eerste stap, maar heeft geen blijvend effect als de ventilatie in de ruimte onvoldoende blijft. Wat zorgt er dan wel voor dat schimmels geen kans meer maken in jouw badkamer?

De plaatsing van een spanplafond

Een spanplafond is een effectieve oplossing tegen schimmelproblemen in de badkamer. Dit is een ondoordringbaar plafond, gemaakt van kunststofdoek (PVC) dat direct onder een bestaand plafond geplaatst wordt. Het nieuwe spanplafond is afwasbaar, waardoor je het gemakkelijk schoon kan houden. Bovendien hoeft het nooit geschilderd te worden, ziet het er altijd netjes uit en is het volledig demonteerbaar.

Overweeg je een spanplafond als oplossing voor het schimmelprobleem in jouw badkamer? Vraag dan informatie aan bij Portas Bosveld, we helpen je graag verder!

0
Feed